Linnéa Johansson♥

Gran Canaria

Kategori: Allmänt, Resor



Så som en liten julklapp åkte vi nu ner en vecka innan jul till Gran Canaria för att både jag och mamma var tvungna att jobba över både jul och nyår i år, annars brukar vi fira jul på Gran Canaria sedan några år tillbaka. Det låter kanske skrytsamt men det är något vår familj tycker om att göra, vi älskar ju att resa och vi tycker inte så mycket om vintrarna längre, samt så är julen snabbt över och då tycker vi att det är roligare att spendera den utomlands i värmen men god mat (jag är inte ett stort fan av julborden), havet och framför allt ledigheten - att slippa julstressen och mörkret och kylan naturligtvis. En vecka är kort men tillräckligt då man är inställd på det, så vi njöt till fullo av dagarna. Vi hade tur med vädret, strålande sol och varmt alla dagar utom en, då det var molnigt hela dagen.



Fick äntligen användning av min nya GoPro kamera som jag är fullkomligt kär i. Den tar fantastiska bilder och videos både över och under ytan.Jag är väldigt nöjd med den och rekommenderar er att - om ni funderat på att köpa en - så gör det! Ni kommer inte att ångra er!
 


Vi älskar Playa de Amadores, en strand som ligger i en stor vik som är väl skyddad från havet med vågbrytare. Det finns ett stort utbud med barer och restauranger alldeles bakom stranden, där man kan dricka öl för bara 1,5 euros och äta allt för det mesta finns på menyerna.



Vi har bott på många hotell i både Amadores och Puerto Rico mm. Men en favorit hos oss är Bahia Blanca, ett lägenhetshotell som har allt. En fantastisk utsikt från ALLA terasser, fullt utrustade lägenheter, pool, restaurang, bar, supermarket, jacuzzi, gym, bastu mm.



Vår lägenhet hade en väldigt stor terass som erbjöd en makalös vy över atlantens blåa oändlighet. Solen kom över berget klockan 09.00 varje morgon och erbjöd sedan om kvällen en fantastisk solnedgång.
 

 
Det bästa med att åka utomlands på vintern är kontrasterna. Vi lämnade kylan hemma, alla tjocka varma kläder och skor, minusgrader och snötäckta gräsmattor för att gå barbent och i bikini, grilla vår vinterbleka hy och känna sanden mellan tårna. Att de pyntar inför julen på Gran Canaria mer än vi gör i Sverige är det ingen tvekan om. Det är också så roligt då man är där över julen och nyåret, det är häftiga kontraster som förstärker upplevelsen ännu mera. Nyåret på Gran Canaria var magiskt, jag har aldrig någonsin skådat sådana häftiga raketer i mitt liv - hittils - och det är något speciellt med att slippa stå ute och frysa när klockan slår 00.01.
 

Så en kväll beslöt vi oss för att besöka Puerto Mógan under kvällstid, för vi har endast varit där under julmarknaderna på dagtid och det är en supermysig liten fiskeby som har jet-set känsla. Superfina butiker, restauranger och båtar mm. Vi åt på en Italiensk restaurang som gjorde utsökt mat, vi rullade därifrån...
 
Så detta är lite av vår vecka på Gran Canaria, om ni inte varit där så rekommenderar jag er att åka dit. Det är billigt att äta, åka taxi och leva. Det är som svensk högsommar när den är som bäst, vädret kan om man har otur vara lite ostadigt men Gran Canaria har världens bästa klimat, det jämnaste temperaturerna under hela året i världen.
Kommentera inlägget här: